laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 IJssouffle met Chocolade
  ingrediënten:
   
  • 5 eieren
  • 80 gram suiker
  • 150 gram chocolade
  • 1,5 dl slagroom
  • cacao
  bereiding:
    - Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker au bain marie totdat het mengsel dikker wordt.
- Smelt de chocolade met een beetje water op zacht vuur. Schenk hem bij beetjes bij het eimengsel onder voortdurend kloppen.
- Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig onder de compositie.
- Klop de slagroom stijf en meng deze er ook onder.
- Neem mooie souffl?vormpjes en bind daar alufolie omheen zodat dat er 5 cm bovenuit steekt. Doe het mengsel in de vormpjes en schud een beetje zodat ze goed gevuld worden. Het mengsel moet boven het vormpje uitkomen.
- Vries de vormpjes in de vrieskast in.
- Meng de cacao met wat suiker.
- Bij het serveren halen we de alufolie weg, strooien er wat van het cacaomengsel over en zetten ze op tafel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats