|
|
|
IJssouffle met Chocolade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 eieren
- 80 gram suiker
- 150 gram chocolade
- 1,5 dl slagroom
- cacao
|
|
bereiding: |
|
|
- Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker au bain marie totdat het mengsel dikker wordt.
- Smelt de chocolade met een beetje water op zacht vuur. Schenk hem bij beetjes bij het eimengsel onder voortdurend kloppen.
- Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig onder de compositie.
- Klop de slagroom stijf en meng deze er ook onder.
- Neem mooie souffl?vormpjes en bind daar alufolie omheen zodat dat er 5 cm bovenuit steekt. Doe het mengsel in de vormpjes en schud een beetje zodat ze goed gevuld worden. Het mengsel moet boven het vormpje uitkomen.
- Vries de vormpjes in de vrieskast in.
- Meng de cacao met wat suiker.
- Bij het serveren halen we de alufolie weg, strooien er wat van het cacaomengsel over en zetten ze op tafel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|