laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met zalmsaus
  ingrediënten:
   
  • 500 gr Tagliatelle,
  • kleine ui,
  • teentje knoflook,
  • 4 rijpe tomaten,
  • blikje zalm of stuk verse zalm,
  • scheutje witte wijn,
  • 4 lepels slagroom,
  • zout,
  • snufje rode peper,
  • scheutje olijfolie,
  • peterselie.
  bereiding:
    - Indien men verse zalm gebruikt, heel even de zalm laten koken in een pannetje met een klein beetje water, zodat de zalm gemakkelijk schoon te maken is. Zalm uit blik van graten en velletje ontdoen.
- Verwarm water in een pannetje, maak met een scherp mes een ondiep kruisje in de tomaten en leg ze een ogenblik in het kokende water, zodat het velletje los laat. De tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden. Ondertussen de heel fijngesneden ui en uitgeperste knoflook licht in de olijfolie bakken, de stukjes tomaat toevoegen en even mee laten bakken. Het tomatenmengels bestrooien met zout naar smaak en een snufje rode peper, een scheutje witte wijn toevoegen en het geheel op een laag vuur met een deksel op de pan 15 min zachtjes laten koken. Schoongemaakte zalm en de fijngehakte peterselie toevoegen en 5 ? 10 min. mee laten koken. Op het laatst (niet mee laten koken) de slagroom toevoegen
Pasta 'al dente' (beetgaar) koken in ruim kokend zout water, doe de gekookte en afgegoten pasta in een schaal. De warme zalmsaus erover gieten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats