|
|
|
Aubergines met gehakt |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 flinke aubergines
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram gehakt, half-om-half
- 1 ei
- zout en versgemalen peper
- paar druppels tabasco
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
- Halveer de aubergines in de lengte en laat ze in ruim water met zout ca. 10 minuten koken. Laat ze iets afkoelen en hol ze met een lepel uit. Snipper intussen de ui en de knoflook. Doe het gehakt in een kom en meng er de ui, de knoflook, het ei, wat zout en een paar druppels tabasco door. Bestrooi de auberginehelften aan de binnenkant met wat zout en vul ze met het gehakt.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200? C. Zet de gevulde aubergines naast elkaar in een passende lage ovenschaal en giet er ca. 2 cm kokend water bij. Schuif de schaal 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant van het gehakt mooi gekleurd is. Serveer met tomatensaus en rijst of aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|