|
|
|
Crostini van tonijn in een creme van avocado's |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 blikken tonijn met look, olie en piment (rio mare)
- 1 stokbrood
- 2 tomaten
- 2 avocado's
- sap van een halve citroen
- 5 ? 6 eetlepels yoghurt
- zout en zarte peper
- extra vierge olijfolie
|
|
bereiding: |
|
|
- Ontdoe de tomaten van hun pel door ze te schrikken in kokend water, ontpit en versnijd ze tot 16 fijne schijfjes.
- Versnij het brood tot 16 sneden van circa 1,5 cm dikte, rooster ze op een grill zodat ze mooie schroeistrepen hebben.
- Snij de avocado's in kwartjes, pel ze en doe ze met zout, peper, citroensap en yoghurt in de blender, mix tot een cr?me
- Leg de toast op een schotel, olie ze lichtjes, leg op elke toast een schijfje tomaat, lichtjes zouten en dan 1 eetlepel avocadocr?me toevoegen.
- Afwerken met een mooi stuk tonij met look, olie en piment en onmiddelijk serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|