 |
|
 |
Chocolademousse met peer |
|
ingrediënten: |
|
|
- 425 gr chocolade couverture
- 100 cc water
- 50 gr boter
- 150 cc eidooier
- suiker naar smaak
- 25 cc rum
- 250 gr eiwitten
- 50 gr basterdsuiker
- **Garnituur:
- 10 halve peren,
- slagroom
- witte chocolade rolletjes,
- en vruchten naar keuze en seizoen.
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de chocolade met het water op en laag vuur, roer tot een gladde massa is ontstaan.
- Neem de pan van het vuur en roer er de klontjes boter door.
- Roer beetje voor beetje de eidooiers erdoor en voeg de rum en de suiker toe.
- Klop de eiwitten onder toevoeging van basterdsuiker tot er stijve pieken ontstaan.
- Meng eerst een klein deel van de eiwitten door de chocolade massa, daarna langzaam de rest.
- Schep de mousse in een kom en laat deze een nacht opstijven.
- Maak een bord op zie foto of naar eigen inzicht. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|