laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolademousse met peer
  ingrediënten:
   

  • 425 gr chocolade couverture
  • 100 cc water
  • 50 gr boter
  • 150 cc eidooier
  • suiker naar smaak
  • 25 cc rum
  • 250 gr eiwitten
  • 50 gr basterdsuiker

  • **Garnituur:
  • 10 halve peren,
  • slagroom
  • witte chocolade rolletjes,
  • en vruchten naar keuze en seizoen.
  bereiding:
    - Verwarm de chocolade met het water op en laag vuur, roer tot een gladde massa is ontstaan.
- Neem de pan van het vuur en roer er de klontjes boter door.
- Roer beetje voor beetje de eidooiers erdoor en voeg de rum en de suiker toe.
- Klop de eiwitten onder toevoeging van basterdsuiker tot er stijve pieken ontstaan.
- Meng eerst een klein deel van de eiwitten door de chocolade massa, daarna langzaam de rest.
- Schep de mousse in een kom en laat deze een nacht opstijven.
- Maak een bord op zie foto of naar eigen inzicht.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats