|
|
Meng alles goed door elkaar, begin met eieren en bloem,
dan melk, spekjes, kaas en zout.
Beboter een niet al te hoge taartvorm,
stort de massa daarin en bak het ongeveer een half uurtje in een warme oven.
Lekker met alleen wat (beetje zuur aangemaakte) sla erbij.
- 2 grote tomaten
- 1 grote ui
- 1 komkommer
- Feta kaas 40+ ofzo
- Witte wijn azijn
- Olijfolie
- Oregano
- Peper
- Zout
Drie eetlepels olijfolie mengen met anderhalve eetlepel witte wijn azijn.
Voeg daar peper en zout aan toe en meng het.
Snij de groenten aan grove stukken en mik die in een schaal (inclusief de feta),
en overgiet het met het mengsel van olie en ww-azijn.
Als laatste snufje oregano over het geheel doen.
Is maar 10 minuten werk
4. Gebakken aardappeltje, moot zalm (kruiden vermengen met wat olijfolie,
goedje op zalm, onder de grill) en groente....is alles
5. Snel en lekker nagerecht:
snijdt perzikken doormidden, haal pit eruit, doe klontje boter op de plaats van de pit,
zet ze in schaal, veel suiker erover, onder de gril (totdat ze gaan carameliseren,
ligt een beetje aan je temperatuur, maar laat het iig niet zwart worden).
Haal uit oven, doe op een bord, giet de saus
(= gesmolten suiker/caramel met persiksap uit de overschaal) erover en suces verzekerd!
6. chili con carne
Vlees(vervanger) bakken
Roerbakgroenten erdoor wokken
Bonen (of kikkererwten uit blik!!) erdoor wokken
Paar minuutjes pruttelen
Opeten
7. Zalmpakketje uit de oven => snel, makkelijk en ?rg lekker
[b:31907aa2c0]Ingredienten[/b:31907aa2c0]:
- 1 zalmfilet à 200 g per persoon
- pesto
- laurierblaadjes
- peper en zout
- tomaat
- citroen
- aluminiumfolie
[b:31907aa2c0]Bereidingswijze[/b:31907aa2c0]:
Leg de zalmfilets op een individueel stuk (b'tje ingevet) aluminiumfolie.
Smeer ze in met pesto.
Peper en zout erover strooien.
Laurierblaadje erop leggen.
Toma(a)t(en) in plakken snijden en op zalmfilet leggen
Citroen in plakken snijden en eveneens op de zalmfilets leggen
Aluminiumpakketjes dichtvouwen. ? 20 min. in een voorverwarmde
oven op 220 C gaar laten worden.
lekker met stokbrood & salade.
8. Zeer snel en heerlijk voorgerecht/lunch.
Ontdooi bladerdeeg, zoveel blaadjes als personen.
Smeer het bladerdeeg in met pesto, tot 1 cm van de rand.
Plakje geitenkaas erop. (het snijdt moeilijk, kruimelen mag ook)
Plakjes tomaat erop.
Twintig minuten in de voorverwarmde oven (of totdat bladerdeeg mooi bruin is)
op 120 graden.
9. Een appel schillen, met een appelboor het klokhuis er uit halen.
Gat vullen met rozijnen, klontje boter er op, bestrooien met kaneel en suiker.
In de oven of magnetron, net zo lang totdat ze beginnen te koken.
Lekker als je er vla over kan doen. |