laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Abrikozenijs
  ingrediënten:
   

  • 225 gr gedroogde abrikozen
  • Reepjes citroenschil van 1 citroen
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eieren
  • 50 gr fijne tafelsuiker
  • 3 dl stijfgeklopte slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur, bijvoorbeeld Cointreau of Grand Marnier
  bereiding:
    - Doe een dag van tevoren de abrikozen in een pan en overgiet ze met water tot de vruchten net onder staan
- Laat de abrikozen afgedekt 1 nacht weken
- Breng de abrikozen met het weekvocht en de citroenschil aan de kook en laat ze met het deksel op de pan onder af en toe roeren 20-30 minuten zachtjes koken
- Kook ze zonder deksel verder tot alle vocht is verdampt
- Verwijder de citroenschil
- Pureer de abrikozen met het sinaasappelsap in een keukenmachine grof en laat afkoelen
- Klop de eieren met de tafelsuiker in een kom tot een dik, romig mengsel
- Zet de kom op een pan warm water (au bain-marie) en verwarm het eimengsel op zacht vuur al roerend ? 10 minuten tot een dikke cr?me ontstaat (laat niet koken)
- Klop het mengsel van het vuur af koud
- Spatel de slagroom, de vanillesuiker, de abrikozenpuree en de sinaasappellikeur door het eimengsel en draai het in de ijsmachine in 30 minuten tot ijs of laat het in het ijslaatje in ? 6 uur bevriezen
- Schep in dat geval het ijs enkele keren door
- Neem het ijs ? 15 minuten voor het serveren uit de diepvriezer en verdeel het over dessertglazen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats