laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roergebakken oesterzwammen
  ingrediënten:
   

  • 300 gram oesterzwammen
  • 1 kleine struik paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1-2 eetlepels sambal brandal of badjak
  • 2-3 eetlepels sojasaus
  • 75 gram lichtgezouten cashewnoten
  bereiding:
    - Veeg de oesterzwammen schoon, snij de stelen instukjes. Was de paksoi, sla de struik goed droogen snij de bladeren en stelen in
dikke repen.
- Snij de bosuitjes in stukjes van ca. 3 cm. Pel detenen knoflook en hak ze fijn.
- Verhit de olie ineen wok en fruit de knoflook en gember met de sambal tot het gaat geuren.
- Roerbak de oesterzwammenin ca. 3-4 minuten op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen. Voeg de paksoien bosui toe en laat de paksoi
al omscheppend in enkele minuten op een hoog vuur slinken.Sprenkel de sojasaus erover en warm de groente nog ca. 2 minuten door. Schep
de cashewnoten erdoor.
- Lekker met rijst.
**Bewaartips**
- Koop alleen stevige oesterzwammen die niet vochtig zijn. In de verpakking kunnen oesterzwammen enkele dagen in de koelkast worden
bewaard.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats