Vlaamse Stoof met bruin bier en grove mosterd |
|
ingrediënten: |
|
|
- 50 gr boter
- 2 bruine boterhammen zonder korst
- 1 fles bruin bier (30 cl)
- 3 stuks kruidnagel
- 3 laurierbladjes
- 4 eetlepels mosterd (grove)
- snufje peper
- 1/2 eetlepel tomatenpuree
- 1 ui
- 500 gr varkensstoofsel
- snufje zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Besmeer de boterhammen royaal met de mosterd. Pel en snipper de ui.
- Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak het stoofvlees rondom bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg de ui toe en bak deze 3 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Schenk het bier en zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Bedek het vlees met de boterhammen met mosterd en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 40 minuten).
Voeg peper en zout naar smaak toe. Je kunt ook lamslapjes, varkenslapjes of kalfslapjes gebruiken.
Lekker met frieten en gestoofde witloof. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|