|
|
|
Laotiaanse kip |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 flinke kip, ca. 1,3 kg
- zout
- witte peper uit de molen
- 6 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 eetl. (zonnebloem)olie
- 2 grote uien ragfijn gesnipperd
- 250 gram gehakt bij voorkeur varkensgehakt
- 75 gram droogkokende rijst
- 1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden
- 1 dl dikke kokosmelk (creamed coconut)
- 1 eetl. verse koriander, fijn gesneden
- ca. 6 dl kippenbouillon
|
|
bereiding: |
|
|
Maak dekip van binnen en buiten droog met keukenpapier. Strooi wat zout en peper in de buikholte. Wrijf de poularde aan de buitenzijde in met de helft van de knoflook waaraan wat zout en peper is toegevoegd. Laat de poularde hierna 30-40 minuten liggen.
- Verhit een wok en laat de olie er even in walsen. Fruit de uien 2 minuten. Roer de rest van de knoflook erdoor. Voeg na 1 minuut gehakt, rijst en Spaanse peper toe. Laat alles gedurende 3-4 minuten, onder voortdurend omscheppen, zachtjes bakken.
- Doe de kokosmelk erbij en voeg 4 eetlepels bouillon toe. Laat alles 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg wat zout en peper aan het mengsel toe. Schep de koriander erdoor. Neem de wok van de warmtebron. Laat het gehakt en rijstmengsel koud worden.
- Vul de kip met het mengsel. Steek de buikholte met houten prikkers dicht. Leg de kip in een pan. Schenk zoveel bouillon erbij tot de kip goed onder ligt. Breng alles langzaam tot aan het kookpunt. Temper daarna de warmtebron en houd alles gedurende 1 uur tegen de kook aan. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|