|
|
|
Mixed grill van de barbecue |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 kippenpootjes
- 4 lamskoteletten
- 4 varkensschnitzels
- 3 - 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- wat cayennepeper
- 1 eetlepel gehakte kruiden (of gedroogd) zoals tijm, rozemarijn, oregano of salie.
- **Voor het gehakt:
- 500 gram mager rundergehakt
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 1 ei
- 1 gehakte ui
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 2 - 3 eetlepels paneermeel.
- **Voor de spitjes:
- 250 gram kogel- of lende biefstuk
- 1 rode en 1 groene paprika
- 3 in ringen gesneden uien
- 6 - 8 plakken doorregen spek
- 2 in vieren gesneden tomaten
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe het gehakt met de bijbehorende ingredi?nten in een schaal, meng het goed en vorm er platte schijven van.
- Snijd het vlees voor de spitjes in stukken van ongeveer 3 cm. en rijg ze afgewisseld met stukken paprika, uiringen, spek en stukken tomaat aan pennen.
- Maak een marinade van olie en kruiden en bestrijk hiermee de kippenpootjes, lamskoteletten, schnitzels, gehakt en spitjes.
- Plaats alles boven houtskool of onder de grill en rooster het gaar en bruin onder regelmatig draaien. Bestrijk af en toe met de marinade die over is.
- Lekker met een remouladesaus of een pittige grillsaus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|