|
|
Kook de linzen gaar met de tijm, de laurier en het bonenkruid. Kook of stoom de aardappelen in de schil.
Snij intussen de aubergines in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verwarm de olijfolie en bak de aubergines aan beide zijden lichtbruin.
Pel de gare aardappelen en snij ze in plakjes. Ontvel de tomaten en snij ze in plakjes. Laat de gare linzen uitlekken.
Olie een ovenschotel in, leg een laagje aardappelen op de bodem en bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg een laagje linzen op de aardapppelen, bestrooi opnieuw met kruiden. Leg vervolgens de tomaten en als laatste de aubergines in de schaal. Bestrooi met peper en Italiaanse kruiden.
Maak de bechamelsuas: verhit de saffloerolie en roer er het meel door. Laat dit mengsel gedurende 2 minuten zachtjes pruttelen zonder het donkerbruin te laten worden. Voeg, onder voortdurend roeren, melk toe. Laat nog minstens 10 minuten zachtjes doorkoken om de meelsmaak eruit te halen. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Meng de tomatensaus door de bechamelsaus.
Overgiet de ovenschotel met de bechamelsaus. Bestrooi met de gemalen kaas. Plaats de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven (200°C), zet de laatste minuten de grill aan. |