|
|
|
Bleekselderij-Appelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 30 g Plantaardige margarine
- 1 Grote gesnipperde ui
- 3 Moesappelen,
schoongemaakt en gesneden
- 1,2 l Groentebouillon
- 1 Laurierblaadje
- Zout en Peper
- 3 Stengels bleekselderij,fijngehakt
- Dungesneden bleekselderij voor de garnering
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding
Fruit de ui lichtbruin in een grote pan.
De stukken appel toevoegen en 3 min bakken,
of tot ze wat zachter worden.
De helft van de bouillon erdoor roeren.
Het laurierblaadje en zout en peper toevoegen.
Het mengsel aan de kook brengen en met de deksel erop
30 min laten koken.
Het laurierblaadje verwijderen.
De rest van de bouillon samen met de bleekselderij
in de pan doen, aan de kook brengen en 30 min zacht laten koken.
Het ui-appelmengsel in de keukenmachine pureren.
De puree door het mengsel van bouillon en selderij roeren.
De pan weer op het vuur zetten en aan de kook brengen.
De soep eventueel garneren met wat bleekselderij.
[b] |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|