|
|
|
Rundvlees met paprika en ananas |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 gram runderbiefstuk
- 2 eetlepels aardappelmeel
- 5 eetlepels arachideolie en 8 eetlepels arachideolie
- 4 theelepels sesamolie
- 1 eetlepel suiker
- 4 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 5 dl. plantaardige olie
- 100 gram rode en groene paprika, zonder zaadjes en fijngesneden
- 200 gram ananaspartjes uit blik, uitgelekt
- 55 gram lente-uitjes, gesnipperd
- 2 dl. kippenbouillon
|
|
bereiding: |
|
|
- Spoel het vlees onder de koude kraan af, dep het droog met keukenpapier en snijd het in dunne reepjes.
- Meng in een schaal 1 eetlepel aardappelmeel met 2 eetlepels water en 75 ml. arachideolie. Voeg het vlees toe, meng alles door elkaar en laat het 10 minuten marineren. meng de resterende bloem in een schaal met 6 eetlepels water, sesamolie, suiker, azijn, zout en zwarte peper. Zet dit apart.
- Verhit de plantaardige olie in een wok en roerbak het vlees 1 minuut. Haal het uit de wok en houd het warm. Doe de paprika en ananas in de wok en bak ze 1 minuut. Haal ze met een schuimspaan uit de wok, leg ze op een schotel en houd ze warm. Zet ze apart. Giet de olie af. Verhit de resterend 8 eetlepels arachideolie in de wok en roerbak het lente-uitje paprika's en ananas 1 minuut op hoog vuur.
- Doe het vlees terug in de wok met de bouillon en de marinade en roerbak het 2 - 3 minuten.
- Bind de saus met het bloemmengsel. Roerbak het vlees tot het warm en ingedikt is. Dien het direct op. Lekker met gekookte rijst of eiermie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|