|
|
|
Zeebaarsreepjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g zeebaars
- zout,
- peper,
- meel en paneermeel
- 3 eiwitten
- 2 dl Viskooknat
- 1 koffielepel tomatenconcentraat
- 1 koffielepel sojasaus
- 1 koffielepel oestersaus
- 2 koffielepels Luikse stroop
- 1 koffielepel azijn
- 1/2 gehakte sjalot
- 2 soeplepels olie
- klein gesneden seizoenvruchten
- gember
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij de vis in reepjes, kruidt ze en rol ze even in bloem, daarna in het opgeklopt ei en in het paneermeel.
- Verwarm de frituurpan op 180C?. De wok, samen met de sesamolie zeer heet laten worden. Laat de groenten samen met de peper, het zout, en een beetje gember kort en heet bakken.
- Neem een pannetje en doe er de sjalot, het tomatenconcentraat, de azijn, de oesteren sojasaus in. Laat halveren en voeg er daarna
het viskooknat en de Luikse stroop aan toe en breng op smaak.
- Bak de vis, warm de groenten op, schik deze op een warm bord, omringd door de zoetzure saus en leg er nu de zeebaarsreepjes op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|