|
|
|
Appelgebakjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 eetlepels ongezouten boter.
- 125 gram suiker.
- 1 ei.
- 250 gram bloem.
- een mespuntje bakpoeder.
- **Voor de vulling:
- 2 eetlepels ongezouten boter.
- 2 zure appels, geschild en fijngesneden.
- 12 eetlepels abrikozenjam.
- Amandelsnippers.
- Poedersuiker
|
|
bereiding: |
|
|
- Roer de boter en de suiker tot een gladde romige massa met een mixer.
Klop dan het ei erdoor.
- Zeef de bloem en de bakpoeder samen en voeg dit bij het mengsel, met de vingers knedend tot een mooi glad deeg ontstaat.
- Maak van dit deeg een bal, pak het in vetvrij papier en zet het een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- De gebakjes worden gemaakt in kleine ronde bakjes met een doorsnee van ongeveer 6 cm.
- Snij na het koelen ??nderde deel van het deeg af en zet dat terug in de koelkast.
- Verdeel de rest van het deeg in 12 stukken en pers elk deel in een ingevet bakje op de bodem en tegen de wand.
- Smelt de 2 eetlepels boter in een pan en voeg de appels toe.
Laat dit 2 minuten sudderen, de pan goed schuddend.
Vul de vormpjes met de appel, en doe in elk vormpje een lepel jam.
Bestrooi de vulling met amandelen.
- Rol het achtergehouden deeg uit tot een plak van 6 mm. dik.
Steek hier met een glas 12 rondjes uit.
- Maak de randen van deze rondjes nat met wat koud water en druk ze op de gevulde vormpjes.
- Druk ze aan de rand dicht.
- Bak daarna alles in het midden van de oven gedurende 30 tot 35 minuten.
- Haal de gebakjes uit vormpjes en laat ze afkoelen.
- Bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|