Gebakken kip uit de Provence |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 kippebouten
- peper en zout
- 3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui
- 1/4 bosje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel citroensap
- 1 blikje tomaatblokjes
- 1 deciliter witte wijn
- 100 gram zwarte olijven
- 1 takje basilicum
- 1 lage aardewerk schaal (2 liter)
|
|
bereiding: |
|
|
- Kippebouten bestrooien met zout/peper en door de bloem wentelen. Overtollig bloem er af schudden.
- In een hapjespan de olie verhitten en de kipstukken zonder deksel in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken. In tussen schaal voorverwarmen en vergeet niet de kip regelmatig te keren.
- De peterselie boven een kopje fijn knippen. De ui schoon maken en fijn snipperen.
- De knoflook pellen en uitpersen boven de pan, de citroensap toevoegen en alles erdoor roeren. De kip overdoen in de schaal en warmhouden.
In het bakvet de ui fruiten hierbij de tomaat en het sap plus de witte wijn schenken en de aanbaksels losroeren. Op een hoog vuur in laten koken. Als laatste de peterselie, de olijven erbij doen en op smaak brengen met zout en peper.
- De basilicumblaadjes in fijne reepjes snijden en er over strooien. Saus over de kip schenken en opdienen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|