laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandelperen
  ingrediënten:
   

  • 500 gr gepelde amandelen
  • 5 eetlepels griesmeel
  • 500 gr poedersuiker
  • 4 dl oranjebloesemwater
  • 200 gr suiker
  • kruidnagels
  • boter
  • bloem
  bereiding:
    - Maal de amandelen met 1 el suiker fijn. Roer de rest van de suiker, griesmeel en 6 eetlepels bloesemwater erdoor. Kneed dit tot een zacht deeg. Verdeel het deeg in stukjes ter grootte van een pingpongbal en kneed ze in de vorm van een peer. Druk in elk peertje een kruidnagel als steel.
- Vet een bakplaat in met boter en bestuif het met bloem. Schik de peertjes op de bakplaat. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op stand 2. Laat ze afkoelen, doop ze vervolgens in oranjebloesemwater en strooi er poedersuiker over. Laat ze 5 minuten staan en doop ze weer in de poedersuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats