laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofpotje van vis onder een korstje van geuzekaas
  ingrediënten:
   

    100 gr zalmfilet
    100 gr kabeljauwfilet
    4 scampi's
    5 dl sterke visfumet
    8 sneden geuzekaas
    bieslook
    100 gr zeewolffilet
    100 gr grijze garnalen
    5 dl room
    50 gr boter
    1 dopje saffraan
    4 stronken witloof
  bereiding:
    Versnijd elke visfilet in 4 gelijke delen en stoom deze gaar samen met de scampi's. Laat ondertussen de room tot sausdikte inkoken en voeg dan het dopje saffraan en de visfumet toe. Breng op smaak en laat even rusten. Versnijd dan de witloof in fijne sliertjes en bak deze kort gaar in de boter. Werk de saus op het laatste ogenblik af met 50 gr boter (na deze handeling mag de saus niet meer koken).
Schik de vis in een diep bordje en overgiet deze met een klein beetje saus. Leg vervolgens per bord 2 fijne sneetjes kaas op de vis en laat even gratineren onder de grill. Werk af met een paar sneetjes bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats