laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vissoep uit le Marche
  ingrediënten:
   

    750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw,
    zeeduivel, garnalen of inktvis
    1 potje venusschelpjes
    6 zoute anjovisfilets
    2 uitgeperste teentjes knoflook
    1 fles tomatensaus
    2 eetlepels fijngehakte peterselie
    2 dl droge witte wijn
    4 eetlepels olijfolie
    zout en peper naar smaak
    4 dikke sneden brood ingesmeerd met knoflook
  bereiding:
    Maak alle vissoorten schoon of laat dit door uw visboer doen.
Verhit in een hoge pan met dikke bodem de olijfolie en bak hierin de
anjovisfilets met de knoflook.
Voeg de tomaten toe en een 1/2 liter water.
Voeg de vis toe in volgorde van de benodigde kooktijd.
Doe de wijn erbij en eventueel nog wat water zodat de vis geheel bedekt is.
Laat de vissoep ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
Leg het geroosterde brood in een diep bord, giet hierover de vissoep en
garneer met peterselie.

Tip 1:U kunt i.p.v. vongole uit een potje ook verse kopen in schelp, deze
moeten net als mossels nog leven en in deze staat apart van de soep
koken en later toevoegen (evt. met schelp).
Tip 2:Schenk hier een kruidige, droge witte wijn bij.
Tip 3:Deze soep is een echte maaltijdsoep waar u verder niets bij hoeft te
eten. Wat er natuurlijk wel lekker bij combineert is crostini met
olijvenpasta of rode pesto.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats