|
|
|
Reepjes van kalfsvlees in roomsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gram dunne reepjes kalfsvlees.
- 200 gram verse champignons.
- 2 dl. room.
- 1 dl. Droge witte wijn.
- 50 gram ontbijtspek, fijngesneden.
- 50 gram uien,gesnipperd.
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram boter.
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt.
- zout en witte peper uit de molen.
- 1 theelepel paprikapoeder.
- 1 theelepel citroensap.
- 2 eetlepels bloem.
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de champignons in dunne plakjes en snipper de ui en de knoflook.
Het in dunne plakjes gesneden vlees licht kruiden met zout, peper en paprikapoeder.
- Doe de bloem in een schaal en meng het vlees hier doorheen.
- Laat de boter uitbruisen in een koekepan en braad het vlees snel aan onder voortdurend roeren tot het goed begint te kleuren. Na 2 minuten de ui, knoflook en ontbijtspek toevoegen en laat dit nog 3 minuten meebakken en goed blijven doorroeren.
- Voeg de champignons erbij.
- Blus het geheel af met 1 dl. witte wijn, en laat het geheel licht inkoken
Voeg daarna de room toe. Weer doorroeren en het geheel nog 5 minuten op een laag vuur laten doorkoken.
- Op smaak brengen met wat peper, zout en wat druppels citroensap.
- De fijngehakte peterselie erover strooien en direct serveren.
**tip:**
- Smaakt natuurlijk heerlijk met r?sti of noedels maar u kunt ook best een andere pasta soort gebruiken zoals vlinder-macaroni, geef er een frisse komkommersalade bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|