laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Risotto met mosselen en paprika
  ingrediënten:
   

    350 gram risottorijst
    1,5 kilo mosselen in schelp
    3 paprika's van verschillende kleur
    1 ui
    3 teentjes knoflook
    ca.. 15 draadjes saffraan
    1 liter visbouillon
    1 glas droge witte wijn
    4 eetlepels olijfolie
    een bosje fijngehakte peterselie
    peper en zout
  bereiding:
    Doe de gewassen mosselen in een pan en verhit deze op een hoge vlam samen met ??n glas witte wijn. Na 7 minuten de mosselen omschudden in een gesloten pan. Na ca.. 10 minuten zullen alle mosselen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp op 20 mooie exemplaren na. Deze zullen gebruikt worden als garnering. Het kookvocht bewaren.
Ontvel de paprika's. Dit kan door ze boven een vlam te houden, waardoor de schil openbarst, of door ze met een dunschiller te schillen. Haal daarna de pitten en zaadlijsten eruit en snijdt de paprika's in kleine stukjes.
Maak de ui en de knoflook fijn en fruit ze in een beetje olijfolie totdat alles zacht geworden is.
Voeg hier de paprika en de rijst aan toe en roer dit goed door elkaar totdat alle olijfolie door de rijst is opgenomen. Dit merk je, doordat de rijst wat glazig wordt. Hierna al roerend het kookvocht van de mosselen toevoegen. Blijf roeren totdat alle vocht is opgenomen. Voeg op dezelfde wijze scheutje voor scheutje de visbouillon toe. Zorg er telkens voor dat de bouillon is opgenomen door de rijst, voordat u een nieuw scheutje toevoegt en stop hiermee wanneer er geen vocht meer wordt opgenomen.
Als laatste de mosselen en de peterselie toevoegen en maak het op smaak met wat peper en zout.
Serveer de risotto con cozze e peperone in een diep bord en plaats de apart gehouden mosselen op de risotto als garnering.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats