 |
|
 |
Kreeftcoctail met Meloen |
|
ingrediënten: |
|
|
- geraspte mierikswortel
- 1 meloen
- 1/2 borrelglas cognac
- 1,5 dl mayonaise
- 3 sinaasappels
- tomatenketchup
- 1/2 dl slagroom
- 250 gram gekookt kreeftenvlees
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij de meloen doormidden, haal er de pitjes uit en snij er met een parisi?nneboor balletjes uit.
- Maak de mayonaise. Klop de slagroom stijf, meng deze door de mayonaise, evenals wat tomatenketchup, de cognac en wat mierikswortel.
- Snij het kreeftenvlees klein, maar reserveer 4 mooie stukjes. Verdeel het kleingesneden kreeftevlees over de coupes, giet er wat saus over, leg het bewaarde stukje kreeft er middenop en omring het met meloenballetjes.
- Serveer goed koud.
- Geef er geroosterd brood en boter bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|