laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Venkelroomsoep
  ingrediënten:
   

  • 1 venkelknol
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1 liter kookvocht
  • 1 rundsbouillonblokje
  • 1 dl room of volle melk
  • 1 lepel sherry
  • basilicum
  • peper en zout
  bereiding:
    - Venkelknol reinigen en wassen.
- Kook de venkelknol in gezouten water (dit water is het kookvocht).
Snijd de stelen en de venkelknol in stukken van ongeveer 1 cm.
- Laat de boter smelten. Bloem, water en bouillonblokje toevoegen, kookpan sluiten en alles aan de kook brengen; vuur matigen en zachtjes laten gaar koken.
- Voeg de fijngesneden venkel, room en sherry toe.
- Proeven, op smaak brengen met de basilicum en goed warm opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats