laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Turks groentepotje
  ingrediënten:
   
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout
  bereiding:
    - Pel en snipper de uien, was en maak alle groenten schoon. Snijd de courgette, de aubergine in grove blokken, de paprika in reepjes. Pel de tomaten en snijd ze in stukken.
- Verhit de olijfolie in een pan of wok. Roerbak de groenten 5 minuten. Pers dan de knoflook er door en doe ook de kruiden erbij. Roer dit goed door elkaar. Roerbak dit nog 8 ? 10 minuten. Voeg daarna nog zout naar smaak toe.
**Tip:**
- Je kunt ook de bleekselderij eerst 5 minuten voorkoken en dan in de 2e fase van roerbakken nog maar een minuut of 6 roerbakken (in totaal 11 minuten) zodat de groenten lekker beetgaar blijven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats