|
|
|
Donuts |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gr bloem,
- 100 gr water,
- 25 gr suiker,
- 25 gr gist,
- 80 gr boter,
- 2 eieren,
- 10 gr zout,
- poedersuiker.
|
|
bereiding: |
|
|
- de gist in wat lauw water oplossen, alle ingedri?nten goed mengen en van het deeg bolletjes maken van 70 gr.
- de bolletjes een half uur laten rusten en daarna goed plat drukken en een klein rondje in het midden uitsnijden.
- laat de donuts een halfuur rijzen, voorzichtig vastnemen en bakken in frituurolie van 180?C, laten afkoelen, doormidden snijden en opvullen met pudding.
- juist voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.
**Tip:**
- Je bent niet verplicht die te vullen met pudding, dat kan ook met jam of gewoon niet gevuld alleen poedersuiker erop kan ook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|