|
|
|
Kalfslapjes en auberginebrood |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 niet te dunne kalfslapjes
- 20 cl verse room
- 3 ? 4 witte uitjes
- 500 g aubergines
- 4 eieren
- 20 cl verse room
- 10 cl tomatensaus
- zout, peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Bruin de kalfslapjes in een braadpan in een mengsel van boter en olie, samen met de kleine uitjes. Voeg peper en zout toe.
- Eerst maakt u het auberginebrood klaar.
- Pel de aubergines, fruit ze in een braadpan met peper en zout.
Als ze gefruit zijn, plet u de gekookte aubergines; meng ze met de 4 geklopte eieren, de verse room, de tomatensaus en het peper en zout.
Als het geheel goed gemengd is, giet u het in een cakevorm bedekt met aluminiumfolie en laat u het een ? uur bakken in de oven op stand 6. Laat het een beetje afkoelen zodat u het uit de vorm kunt halen.
- Snijd het auberginebrood in sneetjes en serveer met de kalfslapjes in roomsaus; maak voldoende saus zodat de sneetjes auberginebrood goed kunnen worden overgoten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|