laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken scholfilet met prei
  ingrediënten:
   

  • 600 g scholfilet
  • 50 g hazelnoten
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eiwit
  • zout en peper
  • 25 g boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g panklare prei
  • 1 eetlepel citroensap
  bereiding:
    - Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte
- Hak de hazelnoten fijn en verkruimel het brood (dit kan samen in de keukenmachine) en roer er het kerriepoeder door. Doe dit mengsel in een diep bord
- Klop in een ander diep bord het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper. Haal de scholfilets ??n voor ??n door het eiwit en wentel ze dan door het hazelnootmengsel
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en roerbak de prei ca. 3 minuten. Voeg het citroensap met zout, peper en 1 eetlepel water toe en verwarm de prei nog ca. 3 minuten
- Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets op matig hoog vuur in ca. 3 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege
- Schep de prei in het midden van 4 warme borden en leg de schol erop.
- Lekker met krielaardappeltjes in de schil gekookt
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats