laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geitenkaas met kreeftjes
  ingrediënten:
   

  • 200 gram geraspte harde Hollandse geitenkaas
  • Olijfolie,
  • ? lepel witte wijnazijn
  • 6 sprietjes bieslook,
  • zout,
  • peper
  • 25 gram gemengde sla
  • Van alles 2 lepels: mayonaise, slagroom,
  • Van alles 2 theelepels tomatenketchup, droge sherry
  • 100 gram rivierkreeftjes
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200. Verdeel de kaas gelijkmatig over de bakplaat en bak dit in 10 minuten krokant. Snij met een spatel de kaaskoek in 12 ongeveer gelijke stukken. Haal voorzichtig van de bakplaat en laat op keukenpapier afkoelen. Klop 2 eetlepels olie met de azijn tot een dressing. Knip de bieslook erover en schep de sla erdoor. Meng in een andere kom mayonaise, slagroom, ketchup en sherry tot een sausje. Zout en peper naar smaak toevoegen. Dan op een bord een stuk van de kaas,
sla erover en bedek met weer een stuk kaas. Dan de rivierkreeftjes erover en verdeel de saus erover en dek af met weer een stuk van de kaas.





[b]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats