laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mousse van geitenkaas met walnoten
  ingrediënten:
   

  • 1 blaadje witte gelatine
  • 90 gram walnoten
  • 150 gram Bettine Blanc verkruimeld, zonder korst
  • 5 eetlepels sinaasappelsap
  • 125 ml slagroom
  • zout, peper
  • 2 lepels vloeibare honing en evenveel notenolie
  • 2 takjes tijm en ca.40 gram veldsla
  bereiding:
    Week de gelatine in een kom water ongeveer 5 minuten. Hak de helft van de noten fijn. De kaas in een kom en schep de noten erdoor. Pers de sinaasappel uit en verwarm 2 lepels sap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en haal het sap van het vuur, los de gelatine er in op. Roer het gelatinemengsel door het kaas-notenmengsel. Klop de slagroom stijf in een kom en spatel dit luchtig door het kaas-noten-gelatine-mengsel. Zout en peper toevoegen en ca.1 uur in de koelkast laten opstijven.
Meng nu 3 lepels sinaasappelsap met de honing, notenolie, zout en peper tot een dressing. Voeg de tijmblaadjes toe en roer dit tot een mooie dressing.
Sla op een bord en leg de mousse er met een ijsbolletjestang of boterlepel doorheen. Druppel de dressing er omheen. Garneer met de rest van de walnoten.





[b]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats