laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Een 'sardineus' stoofvlees, gesmoord in olijfolie.
  ingrediënten:
   

  • 1.200 g stoofvlees, nog voorzien van het vet
  • olijfolie
  • 3 uien
  • 1/2 selder
  • 4 wortelen
  • tijm
  • rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g kappertjes
  • 4 sardinefilets
  • zeezout
  • 3 dl witte wijn
  • 1 bos bladpeterselie
  • 2 groene courgettes
  bereiding:
    - Het vlees wordt eerst stevig aangebraden in olijfolie en wordt dan in ruim olijfolie in een braadslede bij 95?C gesmoord.
- Na 2 uur worden de aromaten en de vis toegevoegd. Het vlees wordt regelmatig gekeerd.
Na 3 uur wordt de olie afgegoten en het vlees warm gereserveerd.
- De gesmoorde groenten en jus worden gepureerd met de peterselie en de courgetteschillen en op smaak gebracht.
- Als garnituur worden proven?aalse toetsen gebruikt.
- Een pasta past hier goed bij. Maar ook kan het gerecht als echte Vlaamse klassieker worden geserveerd: met frietjes!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats