Een 'sardineus' stoofvlees, gesmoord in olijfolie. |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1.200 g stoofvlees, nog voorzien van het vet
- olijfolie
- 3 uien
- 1/2 selder
- 4 wortelen
- tijm
- rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 100 g kappertjes
- 4 sardinefilets
- zeezout
- 3 dl witte wijn
- 1 bos bladpeterselie
- 2 groene courgettes
|
|
bereiding: |
|
|
- Het vlees wordt eerst stevig aangebraden in olijfolie en wordt dan in ruim olijfolie in een braadslede bij 95?C gesmoord.
- Na 2 uur worden de aromaten en de vis toegevoegd. Het vlees wordt regelmatig gekeerd.
Na 3 uur wordt de olie afgegoten en het vlees warm gereserveerd.
- De gesmoorde groenten en jus worden gepureerd met de peterselie en de courgetteschillen en op smaak gebracht.
- Als garnituur worden proven?aalse toetsen gebruikt.
- Een pasta past hier goed bij. Maar ook kan het gerecht als echte Vlaamse klassieker worden geserveerd: met frietjes! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|