|  |   |  | 			
				
					| Vegetarische curry met geurige rijst |  
					|  | ingrediënten: |  
					|  |  | 
 3 el zonnebloemolie  
2 uien, in ringen
1 teentje knoflook, gesnipperd
500 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
250 g wortelreepjes ( Vers)
1 blik kidneybonen ? 400 g, uitgelekt
1 bakje rode currypasta 
2 dl kruidenbouillon (van een tablet)
1 pakje romige kokosmelk 
versgemalen peper, zout
350 g Lassie pandanrijst
100 gezouten cashewnoten, grof gehakt
2 el grof gehakt koriander |  
					|  | bereiding: |  
					|  |  | - Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 min. - Voeg de aardappelen toe en bak ze 5 min. al omscheppend mee.
 - Voeg de wortelreepjes en de kidneybonen toe en schep de currypasta, de bouillon en de kokosmelk erdoor.
 - Voeg peper en zout naar smaak toe en laat de curry op een laag vuur 15 min. zachtjes pruttelen. Schep regelmatig om.
 - Kook intussen de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
 - Schep de cashewnoten door de curry. Schep de rijst op een schaal en de curry erop. Garneer met het korianderblad.
 |  
					|  |  
					|  |  
|   
 
 |  
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin |  
			|  |  |  |