|
|
|
Vegetarische curry met geurige rijst |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 el zonnebloemolie
- 2 uien, in ringen
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 500 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
- 250 g wortelreepjes ( Vers)
- 1 blik kidneybonen ? 400 g, uitgelekt
- 1 bakje rode currypasta
- 2 dl kruidenbouillon (van een tablet)
- 1 pakje romige kokosmelk
- versgemalen peper, zout
- 350 g Lassie pandanrijst
- 100 gezouten cashewnoten, grof gehakt
- 2 el grof gehakt koriander
|
|
bereiding: |
|
|
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 min.
- Voeg de aardappelen toe en bak ze 5 min. al omscheppend mee.
- Voeg de wortelreepjes en de kidneybonen toe en schep de currypasta, de bouillon en de kokosmelk erdoor.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en laat de curry op een laag vuur 15 min. zachtjes pruttelen. Schep regelmatig om.
- Kook intussen de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Schep de cashewnoten door de curry. Schep de rijst op een schaal en de curry erop. Garneer met het korianderblad. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|