laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomatenveloute
  ingrediënten:
   
  • 2 kg tomaten
  • zakje fijn gesneden prei
  • 2 tot 3 el tomatenpuree
  • 1 thl gedroogde salie
  • kruidenboeket (tijm, laurier, peterselie)
  • 2 l bouillon
  • 1,5 dl room
  • verse basilicum
  bereiding:
    - Snij de tomaten kruiselings in, dompel ze enkele seconden onder kokend water en ontvel ze.
- Fruit de preisnippers, voeg 1/2 l bouillon en de kruiden toe en laat een kwartiertje pruttelen
- Doe de stukken gesneden tomaten erbij, laat zacht koken en voeg de rest van de bouillon en de tomatenpuree toe.
- Laat nog 20min verder koken op een zacht vuurtje.
- Werk af met room en fijngesnipperde basilicum.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats