|
|
|
Tomatenveloute |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 kg tomaten
- zakje fijn gesneden prei
- 2 tot 3 el tomatenpuree
- 1 thl gedroogde salie
- kruidenboeket (tijm, laurier, peterselie)
- 2 l bouillon
- 1,5 dl room
- verse basilicum
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij de tomaten kruiselings in, dompel ze enkele seconden onder kokend water en ontvel ze.
- Fruit de preisnippers, voeg 1/2 l bouillon en de kruiden toe en laat een kwartiertje pruttelen
- Doe de stukken gesneden tomaten erbij, laat zacht koken en voeg de rest van de bouillon en de tomatenpuree toe.
- Laat nog 20min verder koken op een zacht vuurtje.
- Werk af met room en fijngesnipperde basilicum. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|