laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koolvis met stukjes pittige tomaat
  ingrediënten:
   
  • 600 g koolvisfilets
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • zout
  • peper
  • 1 l visbouillon (2 bouillontabletten)
  bereiding:
    - Leg de tomaten 12 tellen in kokend water, spoel ze af onder de koude kraan en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Meng de azijn met de suiker en de sambal in een ruime schaal en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de basilicum, de bieslook, de stukjes tomaat, de ui, de knoflook, een snufje zout en een snufje peper toe. Was de koolvisfilets onder de koude kraan en laat de filets op een vergiet even uitlekken.
- Breng de bouillon aan de kook. Leg de visfilets in het hete vocht. Breng het vocht weer tegen de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de vis in ca. 8 minuten gaar worden. Verwarm het tomatenmengsel op het fornuis of in de microgolfoven. Neem de visfilets met een schuimspaan uit het vocht, leg ze op 4 voorverwarmde borden en schep het tomatenmengsel erbij.
- Lekker met gestoofde courgette en spaghetti met kaassaus.
**tip:**
- Dit gerecht kunt u ook met andere soorten visfilet maken.
- Voeg aan de tomaten 4 klein gesneden gedroogde tomaten toe (verkrijgbaar bij Italiaanse delicatessenwinkels).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats