laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Quiche van het huis
  ingrediënten:
   
  • 1 vel bladerdeeg, uitgerold
  • 1 zak ratatouillemix uit de diepvries
  • 150 gr gealen kaas
  • peper en zout
  • verse kruiden (tijm, oregano.....)
  • 3 ? 4 eieren
  • half busje room
  bereiding:
    - Ontvouw het bladerdeeg en schik het in een licht ingevette, ronde bakvorm met hoge rand.
- Warm de groenten kort in de magnetron op ( 5 min. op de hoogste stand), laat ze uitlekken en verdeel ze over het deeg( geen paniek als ze er maar slordig bij liggen, dat maakt de taart straks des te mooier).
- Kluts de eieren, roer er de room, 3/4 van de kaas en de fijngesnipperde kruiden door en geef enkele stevige draaien aan de pepermolen.
- Giet de eieren over de groenten.
- Snijd de trostomaten in plakjes en schik ze op de taart, leg er enkele kruidentakjes en/of blaadjes tussen en bestrooi met de rest van de kaas.
- Laat 45 minuten bakken in een op 180? C voorverwarmde oven.
- Zowel koud als lauw erg lekker bij een slaatje of tijdens de picknick.

**opwerktip**
- Met de resterende trostomaten (U kocht wellicht een schaaltje van een stuk of acht) maken we een Belgische amuse-gueule, ook als voorgerechtje te serveren. Zet ze ophun kop (zo blijven ze beter staan), lepel ze leeg en vul ze met garnalensla of zelfgemaakte garnalenmousse. Serveer ze in een papieren kuipje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats