laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen op scandinavische wijze
  ingrediënten:
   
  • 2 kg mosselen
  • 1 verpakking mosselgroenten
  • 1 verpakking Blue Danois verbrokkeld
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el verse gehakte bladspinazie
  • 50 gr boter
  • olijfolie
  • zwarte peper uit de molen
  • een beetje citroensap
  bereiding:
    - Was de mosselen minstens 2 maal in koud water.
- Verwarm een bodempje olie in een ruime pan en fruit hierin de mosselgroenten aan.
- Voeg er de schoon geboende mosselen aan toe, giet er de wijn en het citroensap bij en schep er de kaas door, dek de pan af en kook de mosselen enkele minuten op een hoog vuur tot de mosselen opengaan, schud ondertussen regelmatig op.
- Haal de mosselen van het vuur zodra ze open zijn en schep er de spinazieblaadjes onder, werk af met de boter die je er kort door roert en bestrooi met peterselie.
- Serveer met donkebruinr brood als voorgerecht
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats