|
|
|
Boerenovenschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg runderlappen, in plakken van 5 cm. gesneden
- 2 eetlepels cognac
- 500 ml. witte wijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 laurierbladeren
- 4 tenen knoflook, geperst
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels fijngesneden verse tijm
- 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
- 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook
- 1 eetlepel fijngesneden verse rozemarijn
- 1 eetlepel fijngesneden verse marjolein
- 125 gram doorregen gerookte spek, in blokjes gesneden
- 250 gram mager spek, in reepjes gesneden
- 4 wortels, in plakjes
- 2 uien, in plakjes
- 250 gram tomaten, ontveld en in plakjes gesneden
- 100 gram olijven zonder pit
- fijngehakte verse peterselie voor de garnering.
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe het rundvlees in een grote ovenschaal. Voeg witte wijn, cognac, olie, laurierbladen, knoflook, tijm, zout en peper toe en roer alles goed om. Dek de schaal af en laat het op een koele plaats 12 uur marineren.
- Voeg dan het gerookte spek, mager spek, de wortels, uien, tomaten, olijven en de fijngesneden kruiden in de ovenschaal toe en roer alles goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 180 ?C en bak alles in ongeveer 2,5 uur gaar. Een of twee keer even doorroeren. Garneren met fijngesneden verse peterselie.
- Lekker met gekruide knoedels, gekookte aardappelen of noedels en een gemengde paprikasalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|