laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Provençaalse tomatensalade
  ingrediënten:
   

  • 2 trostomaten
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 1 sjalotje
  • dragon
  • dille
  • pijnboompitten
  • 3 eetlepels ma?skorrels
  • peper en zout
  bereiding:
    - Snipper de sjalot en snijd de tomaten in blokjes.
Maak het blikje ma?skorrels open en laat de ma?s uitlekken in een vergiet.
- Meng in een kommetje een eetlepel olijfolie met een eetlepel azijn. Peper en zout erbij en snufje dille en snufje dragon (pas op met de dragon, die heeft een uitgesproken smaak).
- Roer de ui en een eetlepel pijnboompitten door het mengsel.
- Voeg de uitgelekte ma?s toe en als laatste de tomaat.
- Schep de salade voorzichtig maar grondig om en laat hem ongeveer tien minuten staan zodat de dressing nog wat kan intrekken.
- Lekker met warm (Italiaans) stokbrood en kruidenboter. Of met pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats