 |
|
 |
Warme rijstpuddingjes met sherrysaus |
|
ingrediënten: |
|
|
[list][*]3/4 liter melk, [*]125 gram rijst, [*]een snufje zout, [*]citroenschil, [*]30 gram boter, [*]60 gram suiker, [*]2 eieren.
[color=blue][*]**Saus:**[/color]- 1 glas sherry,
- 4 eierdooiers,
- 2 lepels suiker,
- 2 lepels abrikozenjam,
- 1,25 dl slagroom.
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de rijst met het zout en de citroenschil in de melk gaar.
Roer er dan de boter en de suiker door en zodra de massa wat is afgekoeld de eierdooiers.
- Sla de eiwitten stijf en schep ze door de puddingmassa.
- Doe het geheel over in beboterde souffl?potjes.
- Bak ze in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
**Voor de saus:**
- Roer de eierdooiers met de suiker schuimig, voeg de abrikozenjam en de sherry toe en laat ze onder voortdurend kloppen au bain Marie dik worden.
- Roer er als de saus is afgekoeld de half stijfgeslagen room door.
- Keer de puddingjes en giet de saus erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|