|
|
|
Witloofsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg witlof
- 70 gram boter
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 85 gram bloem
- 2,5 liter tuinkruidenbouillon
- 2 dl room
- Zout en peper
- Nootmuskaat
- 1 bos peterselie
- 1 eigeel
|
|
bereiding: |
|
|
- Het witloof schoonmaken, wassen en de bittere kern er uit halen. De witloof in ringetjes snijden, uien en knoflook klein snijden, in een pan ui en knoflook fruiten. Witloof later toevoegen.
- Voeg de bloem toe (met scheutjes bouillon) het geheel verdunnen met bouillon en c.a. 20 minuten zachtjes laten trekken, daarna soep pureren met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg vlak voor het opdienen de room en eigeel toe. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|