laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rijst met shoarmagehakt
  ingrediënten:
   

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 flinke uien
  • olie
  • 3 lekkere dikke tenen knoflook
  • een Oosters roerbakschotel van 500 gram
  • 1 Spaanse peper
  • shoarmakruiden
  • versgemalen peper
  • rijst voor 4 personen.
  bereiding:
    - Kook de rijst van tevoren en laat deze uitstomen.
- Laat de olie in een wok heet worden. Rul hierin het gehakt. Maak de uien, de knoflook en de Spaanse peper schoon. Snijd de uien fijn. Halveer de peper overlangs en haal de zaadjes eruit. Doe de uien en de pepers bij het gehakt. Knijp de knoflook er bovenuit en laat alles meebakken tot de uien glazig zijn. Bestrooi het geheel met de shoarmakruiden. Voeg de roerbakschotel toe en laat alles even op hoog vuur onder voortdurend roeren lekker bakken. Zet het vuur laag. Laat het geheel nog even op het vuur staan.
- Serveren met rijst en met een frisse salademix en eigen gemaakte knoflooksaus en met shaslicksaus, shoarmasaus of Chilisaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats