laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde grietfilet met rookkaas en dille
  ingrediënten:
   

  • 1 teentje knoflook
  • 4 stukken grietfilet (ca 150 gr elk)
  • 1 eetlepel slaolie
  • 25 gr. boter
  • zout
  • 2 eetlepels fijngehakte dille + 4 toefjes
  • 8 dunne plakjes rookkaas
  bereiding:
    Voorbereiding:
- Verhit de grill voor op de hoogste stand.
- Pel het teentje knoflook en snijd het in 3 lange stukjes. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.


Bereiding:
- Verhit de slaolie met de boter en knoflook in een ruime koekepan.
- Bak de visfilets in het hete vet bruin en bijna gaar (ca. 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de visfilets).
- Leg de vis in een ovenvaste schaal. Strooi er wat zout en de dille over. Leg de plakjes rookkaas op de filets en zet de schaal direct onder de hete grill. Laat de kaas snel smelten en goudbruin worden.
- Garneer met de toefjes dille.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats