laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 perziken met bitterkoekjes
  ingrediënten:
   

  • 4 perziken
  • 5 bitterkoekjes
  • 7 eetlepels suiker
  • likeur
  • witte wijn
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels boter
  bereiding:
    - snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en een klein beetje perzikpulp, zodat je mooie ronde perzikhelften krijgt. mix de resterende perzikpulp in een kom samen met de fijngehakte bitterkoekjes, de eierdooier, de suiker en de likeur. meng het geheel goed door elkaar.
- vul de perziken met het verkregen mengsel en leg ze in een beboterde ovenschaal. bestrooi de perziken met kleine klontjes boter en suiker, en beschenk ze met een beetje witte wijn. na een half uur in de oven kunnen de gevulde perziken worden geserveerd. laat ze wel even afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats