Groenten en spek in de romertopf |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 gram peultjes
- 6 stengels bleekselderij
- 1/2 bloemkool
- 250 gram brocoli
- 100 gram champignons
- 200 gram ontvelde tomaten
- 2 uien
- 1 paprika rood of geel
- 200 gram gerookte spekblokjes of 200 gram in blokjes gesneden ham
- 2 eetlepels citroensap
- zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
[b:475bbb1551]Bereiding[/b:475bbb1551] :
Leg een romertopf 20 minuten in koud
water en laat hem uitlekken.
Snijd de bleekselderij in stukjes,
de bloemkool en de brocoli in roosjes,
de uien in ringen, de paprika in reepjes
de tomaten in vieren.
Zet de romertopf in een koude oven
en voer de temperatuur langzaam op tot
200 graden celcius.
Stoof de groenten zo in
40 minuten gaar |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|