Varkensvlees op z'n Thais |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 g varkensschouderlappen
- 150 g shi-take (chinese paddestoelen)
- 3 eetlepels currypasta (groene)
- stukje gemberwortel (vers)
- 2 bosuitjes
- citroensap
- takje koriander
|
|
bereiding: |
|
|
- Varkensschouderlappen in dunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukken snijden. Gemberwortel schillen en fijnraspen. Shii take schoonvegen en in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken.
- In een wok de olie verhitten. Plakjes vlees al omscheppend in ca. 4 minuten rondom bruinbakken. Shii take, bosui en gemberwortel erdoor scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Currypasta toevoegen.
- Al omscheppend het gerecht nog ca. 2 minuten verwarmen. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. -. Gerecht overdoen op een warme schaal en garneren met takjes koriander.
- Lekker met mihoen en roerbakgroenten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|