|
|
|
Griekse amandelpudding met krenten en griesmeel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 125 g boter of margarine,
- 250 g suiker,
- 4 eieren ,
- 1 theel. kaneel,
- 250 g fijn griesmeel,
- 125 g amandelschaafsel,
- 2? dl water,
- 175 g suiker,
- sap van 3 citroenen
- 100 g gewassen krenten.
|
|
bereiding: |
|
|
- Klop de boter met de suiker gedurende 10 minuten.
- Klop de eieren luchtig met de kaneel en voeg de griesmeel en de amandelen toe.
- Meng het eimengsel luchtig door de boter met de suiker.
- Vul de springvorm en plaats deze middenin de warme oven gedurende 60 minuten.
- Zet de oven de laatste 15 minuten ev. iets hoger voor een goudbruine kleur.
- Kook het water met de suiker en het citroensap tot een lichte stroop.
- Laat hierin de krenten wellen.
- Serveer de pudding lauwwarm met deze krentensiroop. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|