laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Griekse amandelpudding met krenten en griesmeel
  ingrediënten:
   
  • 125 g boter of margarine,
  • 250 g suiker,
  • 4 eieren ,
  • 1 theel. kaneel,
  • 250 g fijn griesmeel,
  • 125 g amandelschaafsel,
  • 2? dl water,
  • 175 g suiker,
  • sap van 3 citroenen
  • 100 g gewassen krenten.
  bereiding:
    - Klop de boter met de suiker gedurende 10 minuten.
- Klop de eieren luchtig met de kaneel en voeg de griesmeel en de amandelen toe.
- Meng het eimengsel luchtig door de boter met de suiker.
- Vul de springvorm en plaats deze middenin de warme oven gedurende 60 minuten.
- Zet de oven de laatste 15 minuten ev. iets hoger voor een goudbruine kleur.
- Kook het water met de suiker en het citroensap tot een lichte stroop.
- Laat hierin de krenten wellen.
- Serveer de pudding lauwwarm met deze krentensiroop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats