|
|
|
Dadel-banaan-walnotenbrood* |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 th zout
- 20 gr wijnsteenpoeder
- 1 th korianderpoeder
- 2 th kaneelpoeder
- 1 th vanillesuiker
- 1 th citroenrasp
- 750 g tarwemeel
- ca. 6 dl water
- 3 flinke el moutstroop of suikerstroop
- 150 g dadels, ontpit en in stukjes
- 75 g rozijnen
- 3 bananen, in stukjes
- 120 g in stukjes gesneden walnoten
|
|
bereiding: |
|
|
- Meng zout, korianderpoeder, vanillepoeder en citroenrasp door het meel.
- Verwarm het water een beetje en los de stroop erin op.
- Giet het dan bij het meelmengsel en roer even goed om. Schep er dan de overige ingredi?nten doorheen.
- Vet een grote cakevorm in met olie, bestrooi met een beetje meel en schep er de deegmassa in.
- Garneer de bovenkant van het brood eventueel nog met wat noten of sesamzaadjes.
- Bak in de oven op 175 graden in 1 uur gaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|