laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Champignon - kaastaart
  ingrediënten:
   

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter of margarine
  • 1/3 theelepel zout
  • 1 eetlepel water
  • 1 eierdooier
  • 150 gram gekookte ham
  • 1 prei
  • 400 gram verse champignons
  • 125 gram Camembert
  • 10 olijven
  • 2 eetlepels olie
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 3/8 liter melk
  • 2 eetlepels fijngehakte, gemengde kruiden
  • 1/3 theelepel zout
  • 2 eierdooiers.
  bereiding:
    - Maak van de gezeefde bloem, de boter of margarine, het zout, het water en de eierdooier een deeg. Laat dit deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.
- Snijd de ham, de prei, champignons en de Camembert in blokjes en de olijven in plakjes. Verhit de olie en fruit er de ham in, voeg dan de prei en de champignons toe en laat alles ongeveer 10 minuten bakken.
- Smelt de boter, roer de bloem erdoor, verdun de roux met de melk en laat even doorkoken. Roer de kruiden, peper, zout, de losgeklopte eierdooiers en de blokjes Camembert door de saus.
- Verwarm de oven voor op 220 ?C.
- Rol het deeg uit en bekleed er de bodem en de rand van de springvorm ermee. Verdeel de vulling in de deegbak, schenk de saus er over en strooi er de plakjes olijven over.
- Bak de taart ongeveer 25 minuten op de tweede richel van onderaf. Heet serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats