laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zure lookkip
  ingrediënten:
   

  • 1 maiskip, zonder vel en in 6 - 8 stukken gesneden
  • 3 citroenen, de schil goed gewassen
  • 2 grote of 4 kleine lookbollen, met schil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tak rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 2 dl kippefond of geconcentreerde bouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • peper
  • zout
  bereiding:
    Verwarm de over voor op 180°C.
Bestrooi de stukken kip met peper en zout. Snijd de citroenen door de helft en daarna in 'kwarten'. Halveer de bollen knoflook, met schil, overdwars. Verhit in de braadslee de olie en leg op de bodem de rozemarijn, de tijm en de knoflookhelften met het snijvlak naar beneden. Laat dit kort bakken, de knoflook mag niet verbranden.
Haal de knoflook even uit de pan en bak de stukken kip rondom bruin in de met knoflook ge-aromatiseerder olie.
Leg daarna de knoflook weer terug en voeg de stukken citroen toe. Strooi er wat peper over en schenk er de kippefond of bouillon bij. Plaats de braadslee onafgedekt in de over en maak de kip in circa 50 minuten gaar, het vocht is dan voor een deel verdampt. Neem de kip uit de braadslee en houd deze warm op een voorverwarmde schaal (in de oven).
Vis de stukken citroen ook uit de pan en leg deze op de kip. Druk de overige inhoud (inclusief de knoflook) van de pan door de zeef en voeg zonodig nog een beetje bouillon of wijn toe.
Serveer deze saus apart bij de kip.-
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats