|
|
|
Paddestoelenroomsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 gram gemengde paddestoelen bv. champignons, kastanjechampignons,
- 1 liter water
- peper en zout
- 2 DL slagroom
- fijn geknipte peterselie
- 2 groente bouillionblokjes
|
|
bereiding: |
|
|
[b:3a03e34804]Bereiding[/b:3a03e34804]
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze doormidden. Grote paddestoelen kunnen in plakjes gesneden worden. Zet de paddestoelen op met water en de groenteblokjes en laat ze in 10 min. gaar worden. Breng de soep op smaak met zout en peper. Op het laatst de slagroom toevoegen. Serveren met fijngeknipte peterselie.
i.p.v. peterselie kan de soep gegarneerd worden met fijngeknipte bieslook. Wilt u niet vegetarisch eten, dan kunt u op het laatst 100 gram in blokjes gesneden ham aan de soep toevoegen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|